Zosta艅 mistrzem w MKZ Unia Racib贸rz !
艣roda, 11 lipca 2018 08:52
altRyszard Wolny - mistrz olimpijski z Atlanty i Piotr Szczeponiok - trener kadry Polski kadet贸w oraz trenerzy klubowi: Sylwia Bile艅ska, Piotr 呕urawik i Mateusaz Wanke zapraszaj膮 zawodnik贸w m艂odego pokolenia z ca艂ej Polski do podj臋cia trening贸w w Miejskim Klubie Zapa艣niczym Unia Racib贸rz i kontynuacji edukacji w Raciborzu od najbli偶szego roku szkolnego 2018/2019.

Miejski Klub Zapa艣niczy "Unia" Racib贸rz jest najstarszym klubem sportowym jaki dzia艂a na terenie Miasta Raciborza. Sekcja zapa艣nicza powsta艂a w 1946 roku i do dnia dzisiejszego kultywuje z sukcesami pi臋kne zapa艣nicze tradycje

MKZ Unia Racib贸rz zapewnia wszystkim swoim zawodnikom mo偶liwo艣膰 uprawiania sportu na profesjonalnym poziomie, jednocze艣nie nie zaniedbuj膮膰 edukacji. Na naszych obiektach mieszkaj膮, uczestnicz膮 w treningach i doskonal膮 swoje umiej臋tno艣ci zapa艣nicy w ramach dzia艂alno艣ci O艣rodka Szkolenia Sportowego M艂odzie偶y. Jest to projekt realizowany przez nasz klub w ramach porozumienia Ministerstwa Sportu i Turystyki oraz Polskiego Zwi膮zku Zapa艣niczego. Ponadto MKZ Unia ma zawarte porozumienie o wsp贸艂pracy ze Szko艂膮 Podstawow膮 nr 13 w Raciborzu. Nasz klub prowadzi zaj臋cia og贸lnorozwojowe i z wychowania fizycznego. Wsp贸艂pracujemy te偶 z Zespo艂em Szk贸艂 Og贸lnokszta艂c膮cych Mistrzostwa Sportowego w Raciborzu. W tej plac贸wce o艣wiatowo - sportowej dzia艂aj膮 klasy o profilu: zapasy, a nasi zawodnicy mog膮 skutecznie godzi膰 uprawanie sportu z edukacj膮, a wy偶sze wykszta艂cenie mog膮 zdoby膰 w raciborskiej Pa艅stwowej Wy偶szej Szkole Zawodowej na kierunkach sportowych i oko艂osportowych z kt贸r膮 r贸wnie偶 wsp贸艂pracujemy. Nasz klub posiada w pe艂ni wykwalifikowan膮 i profesjonaln膮 kadr臋 z Ryszardem Wolnym - mistrzem olimpijskim z Atlanty i Piotrem Szczeponiokiem - trenerem kadry kadet贸w na czele.
W naszej ofercie posiadamy:
1.聽聽 specjalistyczn膮 hal臋 treningow膮 wraz z zapleczem sanitarno -higienicznym wyposa偶on膮 w 3 maty zapa艣nicze o wymiarach 12 x 12 m, drabinki, manekiny, liny do wspinania, p艂otki, materace do akrobatyki itp
2.聽聽 si艂owni臋 wyposa偶on膮 w聽 sprz臋t typu: atlas, sztangi, oraz sprz臋t aerobowy, arbitreki, steptery, bie偶nie
3.聽聽 zaplecze odnowy biologicznej w sk艂ad kt贸rego wchodz膮 :
- gabinet masa偶u wyposa偶ony w : elektroterapi臋, krioterapi臋,聽 magnetoterapi臋, laseroterapia, - sauna i gabinet hydromasa偶u
4.聽聽 baz臋 socjalno -bytow膮 sk艂adaj膮ca si臋聽 z 25 -ciu pokoi 2 i 3 osobowych, sal臋 konferencyjn膮 i sto艂贸wk臋.

Je偶eli jeste艣 zainteresowany, zadzwo艅 do klubu - pod numer telefonu 32/415 25 44, b膮d藕 napisz na adres poczty elektronicznej: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamuj膮cymi. W przegl膮darce musi by膰 w艂膮czona obs艂uga JavaScript, 偶eby go zobaczy膰.