Zapa艣nicy Unii Racib贸rz przebywali na zgrupowaniu w Niemczech
poniedzia艂ek, 13 sierpnia 2018 08:35
altZapa艣nicy MKZ Unia Racib贸rz od 4 do 12 sierpnia go艣cili z rewizyt膮 w Singen w ramach programu Polsko-Niemieckiej Wsp贸艂pracy M艂odzie偶y. Do Niemiec na sportowe zgrupowanie pojecha艂o szesnastu zawodnik贸w i dw贸ch opiekun贸w. M艂odzi zapa艣nicy Unii brali udzia艂 we wsp贸lnych treningach w hali i na stadionie, grach i zabawach, a tak偶e skorzystali z bogatej oferty turystyczno-rekreacyjnej. Ekipa Unii na zaproszenie w艂adz miasta Singen wzi臋艂a udzia艂 w kurtuazyjnym spotkaniu w miejscowym ratuszu, Zobaczy艂a m.in. wodospad Rheinfalls, zamek Laufen, bra艂a udzia艂 w marszu na g贸r臋 Hohentwiel oraz ca艂odniowej wycieczce dooko艂a Jeziora Bode艅skiego. Polsko-Niemiecka Wsp贸艂praca M艂odzie偶y zosta艂a powo艂ana przez oba kraje w 1991 roku. Od tamtego czasu w obozach treningowych, warsztatach teatralnych czy projektach ekologicznych organizowanych w jej ramach wzi臋艂o udzia艂 ponad 2,5 miliona m艂odych ludzi z Polski i Niemiec.