Zapa艣nicy Unii Racib贸rz z sukcesami na zawodach w Katowicach
wtorek, 16 pa藕dziernika 2018 08:47
altZapa艣nicy MKZ Unia Racib贸rz zdominowali mi臋dzynarodowe zawody w Katowicach (13.10) po艣wi臋cone pami臋ci Jana Czai. W XI edycji imprezy w grupie wiekowej dzieci, m艂odzik贸w i kadet贸w, ekipa Unii Racib贸rz wywalczy艂a w sumie 19 medali. W najm艂odszej kategorii z艂ote medale zdobyli Kuba Kosik, Ignacy Kosmala i聽 Kacper Lig臋za. Srebrne kr膮偶ki wywalczyli Piotr Tomaszewski oraz Szymon Nieckarz, a br膮z Kacper Pomiot艂o. W starszej grupie, m艂odzik贸w po z艂oto si臋gn臋li Szymon Sosnowski (48 kg), Marcin Szymiczek (57 kg) i Wojciech Iwanowski (62 kg). Na drugich pozycjach zawody uko艅czyli Kajetan Jakubowski (38 kg), Patryk Tan偶yna (68 kg) i Karol Staniewicz (85 kg). Z kolei br膮zowe medale wywalczyli Ron Phirun (38 kg) i Mateusz Alot (41 kg). W rywalizacji kadet贸w bezkonkurencyjni okazali si臋 Mateusz Iwanowski (71 kg) i Kacper Pogorzelski (110 kg). Srebro zdoby艂 Maciej Krupa (65 kg). Natomiast medal br膮zowy przywi贸z艂 do domu Kamil Sosnowski (65 kg). W klasyfikacji dru偶ynowej raciborska Unia wyprzedzi艂a Lokomotiv Krn贸w z Czech i Pogo艅 Rud臋 艢l膮sk膮.