Zapa艣nicy raciborskiej Unii z sukcesami na zawodach w Krakowie
wtorek, 23 pa藕dziernika 2018 07:48
altKolejny bardzo udany start zanotowali zapa艣nicy MKZ Unia Racib贸rz, kt贸rzy w Krakowie (20.10) wzi臋li udzia艂 w Mi臋dzynarodowym Memoriale im. W艂adys艂awa Bajorka w stylu klasycznym. W turnieju wzi臋艂o udzia艂 220 zawodnik贸w z Polski, Czech, Ukrainy i Bia艂orusi. W rywalizacji najm艂odszych dwa pierwsze miejsca wywalczyli Szymon Nieckarz i Ignacy Kosmala, a Piotr Tomaszewski by艂 trzeci. W gronie m艂odzik贸w unici zdobyli cztery br膮zowe medale: Kajetan Jakubowski (38 kg), Szymon Sosnowski (52 kg), Andrea Ratajczak (75 kg) i Karol Staniewicz (85 kg). W grupie kadet贸w zwyci臋stwa odnie艣li Piotr Stolarczyk (51 kg) i Tomasz Wawrzy艅czyk (110 kg). Na drugich pozycjach zawody uko艅czyli Mi艂osz Ku藕nia (60 kg) oraz Krzysztof Prasek (71 kg). Natomiast trzecie miejsca zaj臋li Kamil Czarnecki (65 kg), Dawid Mkrtchyan (80 kg) i Kamil zakrzewski (110 kg). W klasyfikacji dru偶ynowej Unia Racib贸rz uplasowa艂a si臋 na drugim miejscu. Pierwsz膮 pozycj臋 zaj膮艂 Olimpijczyk Radom, a trzeci膮 ekipa Bia艂orusi.