Kapitalny wyst臋p zapa艣nik贸w raciborskiej Unii podczas Pucharu Polski w Wa艂brzychu
poniedzia艂ek, 19 listopada 2018 11:06
altRewelacyjny wyst臋p zanotowali zapa艣nicy MKZ Unia Racib贸rz podczas rozgrywanego w Wa艂brzychu Pucharu Polski junior贸w do lat 20. Indywidualnie unici wywalczyli a偶 7 medali: 3 z艂ote i 1 srebrny i 3 br膮zowe, ponadto zaj臋li dwa miejsca tu偶 za podium. Dobra postawa wszystkich zawodnik贸w z Raciborza prze艂o偶y艂a si臋 r贸wnie偶 na klasyfikacj臋 dru偶ynow膮. Ekipa Unii Racib贸rz zgromadzi艂a w sumie 80 punkt贸w i zdeklasowa艂a pozosta艂e dru偶yny. Drugi w klasyfikacji RCSZ Olimpijczyk Radom uzbiera艂 51 punkt贸w, a trzeci AKS Piotrk贸w Trybunalski mia艂 na koncie聽 50 punkt贸w. Indywidualnie praktycznie wszyscy zawodnicy Unii zas艂u偶yli na s艂owa pochwa艂y. Z艂ote medale przywie藕li do domu Filip Petro艅czak (63 kg), Kamil Zakrzewski (97 kg) i Tomasz Wawrzy艅czyk (130 kg). Medal srebrny wywalczy艂 Jakub Majda艅ski (77 kg), a na trzecich miejscach pucharowe zmagania zako艅czyli Kamil Czarnecki (60 kg), Gracjan G艂ogiewicz (67 kg) i Krzysztof Prasek (72 kg). Z kolei na pi膮tych miejscach uplasowali si臋 Mi艂osz Ku藕nia (55 kg) oraz Arsen Mkrtchyan (82 kg).聽聽聽