Kolejny udany start zapa艣nik贸w Unii Racib贸rz
poniedzia艂ek, 18 marca 2019 09:05
altW miniony weekend (16.03) zawodnicy raciborskiej Unii z du偶ym powodzeniem startowali w Katowicach w Mistrzostwach 艢l膮ska Dzieci i Kadet贸w w zapasach w stylu klasycznym. W m艂odszej grupie wiekowej聽 z艂ote medale wywalczyli Jgnacy Kosmala (42 kg) i Dawid Dziadosz (47 kg). Na drugich miejscach rywalizacj臋 uko艅czyli Kuba Mosek (47 kg), Kacper Lig臋za (59 kg), Pawe艂 P艂oskonka (53 kg) i Kuba Kosik (32 kg). Z kolei medale br膮zowe przywie藕li do domu Robert Hupta艣 (47 kg) i聽 Micha艂 Czech (59 kg).
W starszej grupie wiekowej na zawodach w stolicy G贸rnego 艢l膮ska na najwy偶szym stopniu podium stan臋li Szymon Sosnowski (35 kg), Kamil Sosnowski (65 kg) oraz Kacper Pogorzelski (110 kg). Drug膮 pozycj臋 zaj膮艂 Micha艂 Rostek (65 kg), a na trzecich miejscach rywalizacj臋 uko艅czy艂o czterech zawodnik贸w Unii. Hugo Kie艣 - Wi艣niewski (65 kg), Andrea Ratajczak (80 kg), Igor Skiba (71 kg) i Filip Beska (60 kg).
Ponadto Miejski Klub Zapa艣niczy ,,Unia'' Racib贸rz okaza艂 si臋 najlepszy w klasyfikacji dru偶ynowej. Nasi zawodnicy wyprzedzili zespo艂y Slavii Ruda 艢l膮ska i GKS-u Katowice.聽聽聽