Sukcesy zapa艣nik贸w raciborskiej Unii na Mistrzostwach Polski Junior贸w
poniedzia艂ek, 25 marca 2019 10:07
altNa rozgrywanych w Radomiu (22 - 23.03) Mistrzostwach Polski Junior贸w w zapasach w stylu klasycznym, zawodnicy MKZ Unii Racib贸rz wywalczyli dwa z艂ote, srebrny i dwa br膮zowe medale. Kamil Czarnecki nie mia艂 sobie r贸wnych w kategorii wagowej 60 kilogram贸w. W ka偶dej walce by艂 wyra藕nie lepszy od swoich rywali. Bardzo dobrze zaprezentowa艂 si臋 r贸wnie偶 Tomasz Wawrzy艅czyk, najlepszy zawodnik w najci臋偶szej wadze 130 kg. Do fina艂u dotar艂 jeszcze Kamil Zakrzewski, startuj膮cy w wadze 97 kg, ale w decyduj膮cym pojedynku przegra艂 z utytu艂owanym Gerardem Kurniczakiem. W ma艂ym finale wyst膮pi艂o jeszcze dw贸ch zapa艣nik贸w Unii. Filip Petro艅czak (67 kg) i Arsen Mkrtchyan (82 kg). Obaj solidarnie wygrali swoje walki i wywalczyli br膮zowe medale krajowego czempionatu. Ponadto na 5. miejscu zawody uko艅czy艂 Mi艂osz Ku藕nia (60 kg), a 8. miejsce zaj臋li Jacek Kazimierczak (67 kg) i Gracjan G艂ogiewicz (72 kg). Trenerami naszych junior贸w s膮 Ryszard Wolny, Piotr Szczeponiok i Mateusz Wanke. W klasyfikacji dru偶ynowej Unia Racib贸rz zaj臋艂a trzecie miejsce. Wygra艂a ekipa RCSZ Olimpijczyka Radom, a druga by艂a ekipa AKS Piotrk贸w Trybunalski.