Podsumowanie projektu Akademia sportu zapa┼Ťniczego Ryszarda Wolnego
poniedziałek, 01 października 2018 10:55
altM┼éodzi sportowcy ze Szko┼éy Podstawowej nr 13, MKZ Unii Racib├│rz oraz Klub Lokomotiv z Krnova wzi─Öli udzia┼é w ostatnim ju┼╝ obozie zapa┼Ťniczym w ramach projektu unijnego Funduszu Mikroprojekt├│w w Euroregionie Silesia Programu INTERREG V-A Republika Czeska -Polska 2014-2020 ÔÇ×Akademia sportu zapa┼Ťniczego Ryszarda WolnegoÔÇŁ.
W czasie obozu m┼éodzi zapa┼Ťnicy doskonalili swoj─ů technik─Ö pod okiem Mistrza Olimpijskiego Ryszarda Wolnego. Nie zabrak┼éo r├│wnie┼╝ zabaw integracyjnych na boisku oraz basenie. W ostatnim dniu ca┼éy projekt zosta┼é podsumowany, a najlepszym uczestnikom wr─Öczono pami─ůtkowe dyplomy oraz medale. Jak podkre┼Ťla pomys┼éodawca projektu Ryszard Wolny zapasy to sport og├│lnorowojowy i to jest jego g┼é├│wna zaleta. Uprawiaj─ůc t─Ö dyscyplin─Ö, m┼éodzi ludzie zwi─Ökszaj─ů og├│ln─ů sprawno┼Ť─ç ÔÇô zwinno┼Ť─ç, szybko┼Ť─ç, si┼é─Ö, dlatego zapasy to ┼Ťwietny sport dla dzieci i m┼éodzie┼╝y.